História spoločnosti HLIVANA siaha do roku 1991 v tom čase sa spoločnosť zaoberala pestovaním zeleniny no najmä pestovaním, spracovávaním a predajom Hlivy ustricovitej. Na základe požiadaviek trhu začala spoločnosť investovať viac prostriedkov do technologického vybavenia na konzervovanie ovocia a zeleniny. Od roku 1994 až po súčasnosť spoločnosť produkuje sterilizovanú zeleninu a kompóty v objeme niekoľko stoviek ton ročne. Čerstvá, kvalitná a prvotriedna zelenina a ovocie najmä od slovenských pestovateľov z južného Slovenska je spracovávaná podľa osvedčených technologických postupov s prísnym dôrazom na kvalitu. Surovinovej základni a požiadavkám trhu zodpovedá aj výrobný sortiment od sterilizovanej zeleniny jednodruhovej : uhorky, uhorky - kocky, cuketa - kocky, červená repa, feferóny, paprika červená, kapusta, zeler - kocky, mrkva - kocky, zeleninové lečo, cibuľa rezy, rôzne sterilizované zeleninové šaláty, pretlak až po sterilizované kompóty : broskyňový, čerešňový, jablkový, marhuľový, slivkový, višňový a to všetko v balené pre veľkospotrebiteľov ale aj pre malospotrebiteľov.
Názov firmy HLIVANA má pôvod v prvej surovine, ktorú sme ako konzerváreň spracovávali, Hlive ustricovej. Spracovávaný sortiment sa časom zmenil, ale my zachovávame pôvodnú kvalitu a zostávame verní svojej značke, s ktorou sme vstúpili na slovenský trh.
Logo našej firmy predstavuje viečko zaváraninového pohára, pod ktorým je zavarená delikátna zelenina alebo ovocie. Kruhový tvar loga symbolizuje, že konzerváreň bola založená a už dlhé roky funguje v rodinnom kruhu.